Hroznová šťáva obohacená resveratrolem

Autoři

HOUŠKA Milan KÝHOS Karel STROHALM Jan LANDFELD Aleš HALAMA Radek ADÁMEK Lubomír PRŮCHOVÁ Jiřina TŘÍSKA Jan VRCHOTOVÁ Naděžda TOTUŠEK Jiří LEFNEROVÁ Danuše BALÍK Josef VEVERKA Jaromír KYSELÁKOVÁ Marie SOBOTA Jindřich

Rok publikování 2011
Druh Výsledky s právní ochranou
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Popis Úkolem tohoto užitného vzoru bylo najít způsob, jak resveratrol do hroznové šťávy zapracovat a najít optimální míru obsahu resveratrolu v hroznové šťávě, aby jeho účinky byly aplikovatelné co nejpřirozenější cestou pro maximální počet lidí. Hroznová šťáva obohacená resveratrolem obsahuje mínimálně 0,1 mg resveratrolu a 0,5 % ob.etanolu v 1 litru přírodní hroznové šťávy. Hroznová šťáva s uvedeným obsahem resveratrolu má přiznivé preventivní účinky před kardiovaskulárnímu chorobami a proti nádorovým chorobám.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info