Co chutná a nechutná dospívajícím, a co skutečně jedí – preference a konzumace

Logo poskytovatele
Autoři

FIALA Jindřich KUKLA Lubomír

Rok publikování 2012
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Výživa a potraviny
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Hygiena
Klíčová slova nutrition; children; adolescents; food preferrences; food groups; foof choice; ELSPAC
Popis Článek popisuje hlavní výsledky výzkumu výživy u rozsáhlého souboru 1685 adolescentů v oblasti města Brna. U 56 potravinových a nápojových položek byly zjišťovány preference a udávaná konzumace. Zatímco nejvíce preferované jsou z větší části nepříliš vhodné potraviny, skutečná konzumace má zcela jinou, výrazně lepší strukturu. Preference tedy nejsou hlavním faktorem, determinujícím výběr stravy, což dává velký prostor pro příznivé ovlivňování výživy
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info